Hondenvoer

Hondenvoeding vind je bij hondenwinkel Pets Place! We hebben een ruim assortiment aan hondenbrokken, natvoer en hondensnacks. Je vindt bij ons niet alleen geschikte puppyvoer of seniorvoer maar ook hondenvoer voor o.a. honden die te zwaar zijn.
Prins Fresh Care

Prins Freshcare Schijven

Prins Freshcare Worst

Prins Freshcare Worst

Pets Place Fresh Puppy

Pets Place Fresh Puppy

Farm Food Compleet

Farm Food Compleet

Populaire merken

8+1 Gratis voor VIP Club leden

Ben je lid van de Pets Place VIP Club, dan spaar je automatisch mee voor een gratis 9e zak voer. Deze actie is alleen geldig op deelnemende varianten. Ben je nog geen lid van de Pets Place VIP Club? Download dan de app en spaar direct mee.

Download de app

Apple Pets Place app downloaden
Android Pets Place app downloaden

Het beste hondenvoer kopen

Als hondeneigenaar wil je natuurlijk alleen het beste voer voor je hond. Maar wat is nou precies het beste hondenvoer? Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende merken en soorten hondenvoeding dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Ga je jouw hond droogvoer in de vorm van hondenbrokken, natvoer of vers vlees geven? Elk type voer heeft zijn eigen voor- en nadelen. De beste keuze is vaak afhankelijk van jouw hond en je eigen voorkeur.

Wanneer je goed hondenvoer voor jouw viervoeter wilt kopen zijn er een aantal factoren waar je op moet letten: de leeftijd van de hond, de activiteit van de hond, de kieskeurigheid van de hond, de gevoeligheid van de hond (denk aan intolerantie voor bepaalde bestanddelen in de voeding) en de financiële middelen. Heeft jouw hond gezondheidsklachten, dan kun je voor dieetvoer kiezen.

Hondenvoer per levensfase

De leeftijd van de hond is een belangrijke maatstaf. Puppy voeding is namelijk speciaal gemaakt voor de groeifase van de hond. In deze producten zitten veel eiwitten, vitamines en mineralen voor de ontwikkeling van de botten en gewrichten. Wanneer de puppy is volgroeid kan er worden overgestapt naar volwassen hondenvoeding. In dit voer zitten minder eiwitten, mineralen en vitamines dan in de puppy voeding (afhankelijk van welke hondenbrok wordt aangeschaft).

Volwassen hondenvoeding heeft de meest verschillende varianten en soorten. Iedere hond is immers anders. En heeft z’n eigen behoeften. Adult hondenvoeding voor actieve honden bevat meer eiwitten en koolhydraten. Honden met minder activiteit hebben minder eiwitten en koolhydraten nodig, en dus een andere voeding.

Senior hondenvoer bevat minder vet, fosfor, eiwitten en calorieën aangezien de hond minder energie verbruikt dan in de adult fase. Afhankelijk van de hond, de activiteit en het ras kan seniorenvoeding worden gegeven aan kleine honden vanaf 7 jaar en bij grote honden (vanaf 50 kg) vanaf 5 jaar. Senior voeding bevat een grotere hoeveelheid aan vezels, die zorgen voor een goede spijsvertering.

Hondenbrokken

Droogvoer, beter bekend als hondenbrokken, kunnen worden onderverdeeld in krokante en geperste brok. Krokante brok is voor honden die schrokken vaak heel handig. Door het kauwen op deze hondenbrokken wordt de brok in de maag vergroot. Door deze vergroting zit de hond sneller vol. Bovendien voorkomt deze brok tandproblemen. Het nadeel is dat de brok zorgt voor meer ontlasting bij de hond.

Geperste brok is een brok die uit elkaar valt in de maag. Deze zorgt dan ook voor minder ontlasting en kan vaak handig zijn voor honden met een actieve levensstijl. De geperste brok heeft namelijk een hoge verteerbaarheid, wat zorgt voor een lage maagbelasting en een goede acceptatie. Ook lastige eters hebben baat bij het geperste hondenvoer.

Natvoer

Geef je jouw hond liever hondenvoeding in de vorm van natvoer? De voordelen hiervan zijn dat het veel water bevat, waardoor de hond genoeg vocht binnenkrijgt. Verder zitten er weinig koolhydraten in en veel eiwitten, waarmee dit hondenvoer dichter bij het natuurlijke dieet van jouw hond staat. Tot slot kan natvoer worden gebruikt als hulpmiddel bij het geven van medicatie. Een nadeel van natvoeding is dat er minder voedingsstoffen in zitten (vanwege het vocht). Daardoor moet er meer natvoer worden gevoerd dan brokken. Het geven van natvoeding zorgt ervoor dat je extra aandacht moet geven aan gebitsverzorging, aangezien natvoeding niet het tandplak van de tanden schraapt tijdens het eten.